skip to Main Content

Het onderwijs blijft een stabiele factor op Schouwen-Duiveland. Binnen de gemeente zijn 8 kinderdagverblijven voor dagopvang van kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. In totaal zijn er 12 peuterspeelzalen (vanaf 2.5 jaar) Ook is er een gastouderbureau en zijn er mogelijkheden voor buitenschoolse opvang van kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar.
Er zijn totaal 28 basisscholen op Schouwen-Duiveland. Tevens is er een school voor speciaal onderwijs in Zierikzee.
Voor het voortgezet onderwijs hoeft men ook niet van het eiland af. want in Zierikzee bevindt zich een openbare middelbare school.

Hoe vind ik een baan in het onderwijs?
Als je in het onderwijs wilt werken kan je het beste een open sollicitatie naar de school van jou voorkeur schrijven. Mochten er vacatures vrij zijn in het onderwijs op Schouwen-Duiveland dan staan deze meestal vermeld in de krant (ons Eiland of de PZC). Verder kan je bij het arbeidsbureau informeren of de vele uitzendbureau’s op het eiland.

Is er een speciale (voor)opleiding vereist?
Voor werken in het onderwijs is een opleiding een vereiste. Zonder opleiding is de kans minimaal om een baan te vinden in het onderwijs. Wil je op een kinderdagverblijf. crèche. buitenschoolse opvang of een peuterspeelzaal werken dan is de basisopleiding SPW-3 kinderopvang de juiste opleiding. Voor leerkracht in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs is een HBO-opleiding PABO een vereiste.

Back To Top